Købe eller lease en gaffeltruck?

Det kan være svært at få overblikket over, om det er bedst at købe eller lease en gaffeltruck. Om du skal købe en ny gaffeltruck eller lease en ny gaffeltruck, afhænger af din økonomi og dit behov. Du skal derfor være opmærksom på, om hvor lang tid dit behov for en gaffeltruck er. I denne artikel kommer vi med ulemperne og fordele ved køb og leasing af en gaffeltruck.

Ved køb af en gaffeltruck

Når du køber en ny gaffeltruck, kan du selv bestemme, hvor længe du vil beholde gaffeltrucken, og hvor mange driftstimer du har på den. I løbet af de første år af gaffeltruckens levetid, vil gaffeltrucken tabe værdi. Derfor er det vigtigt at se på, hvor længe du vil beholde gaffeltrucken. Hvis du kun vil have en gaffeltruck i fx to år, vil værditabet være størst, og det vil derfor økonomisk være mere fornuftigt at lease en gaffeltruck.

Ved leasing af en gaffeltruck

Når du leaser en ny gaffeltruck, er der ofte en lavere udbetaling (engangsydelse) end på en ny gaffeltruck, som du køber. Udbetalingen får du ikke igen, og den er derfor en del af din samlede leasingydelse. Hvis du bestemmer dig for at beholde gaffeltrucken ved slutningen af din leasingperiode, kan du ofte købe gaffeltrucken til en lav pris. Hvis du ikke har brug for en gaffeltruck i mange år, kan det være økonomisk fordelagtigt at lease en gaffeltruck, da en gaffeltruck taber mest i værdi i de første år af dens levetid.

Hos MerchantSumborg sælger vi nye gaffeltrucks og leaser nye gaffeltrucks.

Comments are closed.